Рекорден ръст на запитванията от британски купувачи

06.06.2019

SUPER ИМОТИ
SUPER ИМОТИ

2019 година определено бележи началото на завръщане на британските купувачи и туристи в България, която беше традиционен техен избор за втори дом и място за почивка в годините преди кризата.

Нашата дъщерна компания Property.bg by Suprimmo, която от 2002 година е лидер в обслужването на чуждестранни купувачи в България, регистрира от началото на 2019 година рекордно повишениe в броя запитвания спрямо периода януари-юни 2018 година с 96% и достига обема на интерес, равняващ се на този през 2005 година.

Най-висок е интересът към най-стария ни планински курорт Боровец. Изключителните природни дадености на района и ексклузивният проект на Super Имоти Боровец Гардънс 2 привлякоха международния интерес само дни след официалната му премиера.

39% е и ръстът на британски туристи през 2019- та година спрямо 2018-та година. Ирина Кънчева от Съюза на собствениците "Слънчев бряг" е изключително позитивна към регионалния пазар: „Вече е известен факт, че именно на този пазар няма почти никакъв спад, а напротив, има ръст. Британските туристи харесват България, харесват „Слънчев бряг" в частност и се надяваме това да продължи и в бъдеще».

Барометърът на Post Office Travel Money, който сравнява цените в 20 летни курорта в Европа, за шеста поредна година постави Слънчев бряг на чело на класацията на най-привлекателните в ценово отношение дестинации за лятна ваканция в Европа за британците. Всички наши оферти в най-атрактивния курорт може да видите тук!

Никола Стоянов, създател на най-успешните български агенции, които обслужват международни купувачи на имоти, сравнява силния британски интерес през 2019 година с този преди 16 години: "Макар и малко смело, бих направил сравнение, и дори прогноза за начало на завръщането на британските купувачи на пазара на имоти в България. 39% годишен ръст на туристите от Великобритания е доста сериозна цифра. Точно така започна бумът на българските имотите за британци преди 16 години! Изведнъж туристите от острова заляха България. На следващата година започнаха да купуват имоти и не спряха следващите 5 години. За статистиката е важно да напомним, че до ден днешен няма по-голяма национална група чуждестранни купувачи на имоти в България от британската!"

На провелото се през май месец в Лондон най-мащабно изложение за покупка на втори дом в чужбина A place in the sun, на което участвахме традиционно със собствен щанд, България беше поставена във фокуса на интерес на британските купувачи. Спрямо предходното изложение A place in the sun, обслужените клиенти в рамките на събитието, бележат ръст от 84%. Районът на Търново традиционно остава най- атрактивен за британските купувачи (Вижте всички оферти от портфолиото на Super Имоти във Велико Търново), но силно търсени са и инвестиционни градски имоти.

Според анализ на консултантската компания Knight Frank, България е на 20-о място в света по ръст на цените на жилищата през четвъртото тримесечие на миналата година, което отчетливо я поставя в инвестициония фокус на международните купувачи на имоти и затвърждава тенденцията за завръщане на интереса, която е измерена от Property.bg by Suprimmo и регистрирана на международните изложения, на които компанията ни е традиционен участник.

Друг положителен показател за възходящото развитие на българската икономика е и фактът, че след първото тримесечие на годината е на пето място в Европа по ръст на брутния вътрешен продукт.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"