-49% Намалена
цена
акт 16

Две новопостроени вили в етнографски комплекс „ Боженци „


Тип имот
Къща
(Планинска къща, Вилa, Къща за гости)


Местоположение
Боженци / България

Етажност на сградата
2

Мазе
да

Стаи
5

Спални
4

Бани
4


Площ на сградата
224 м²

Площ на парцела
760 м²


Получен Акт 16

Цена
-49% 500 000   255 000

Още характеристики на имота

Запитване за повече информация или оглед

“Суприммо” АД защитава Вашите лични данни и следва фирмена Политика за защита на личните данни, съобразно изискванията на Регламент № 2016/679 (ЕС). На следващата стъпка ще можете да ни разрешите или да откажете да съхраняваме и оперираме с Вашите лични данни. Направете своя избор от имейла, който ще Ви изпратим, след като получим Вашето запитване.

Инфо пакет

Състояние
отлично

Обзавеждане
Необзаведен

Вътрешни стени
Вътрешна изолация

Прозорци
Дървена дограма

Разстояния
200 км

Последна актуализация
06.03.2024 г.

 
 

Разстояния от имота до други важни обекти
 •  Sofia (SOF): 200 км
Гледки от имота
 • Гледка към гора
 • Гледка към планината
 • Гледка към поляни
 • Гледка към селото
 • Гледка към хълмове
Строителство
 • Стоманобетонна конструкция
 • Тухла
Административна информация за офертата
ГАЗИФИКАЦИЯ, ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
 • Електричество
ВОДОСНАБДЯВАНЕ
 • Водоснабдяване
КАНАЛИЗАЦИЯ
 • Септична яма
ФАСАДА
 • дърво
 • естествен камък
САНИТАРНИ И СПОМАГАТЕЛНИ ПОМЕЩЕНИЯ
 • Баня с тоалетна
 • Веранда
 • Възможно паркиране на улицата
 • Мазе
ИЗОЛАЦИИ И ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ
 • Вътрешна изолация
 • Гипсокартон
 • Дървена дограма
 • На шпакловка и замазка
ДВОР И ГРАДИНА
 • Двор
 • Каменен зид
 • Поддържан двор
 • Цветна градина
ДОСТЪП ДО ИМОТА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ
 • Асфалтиран път
ДРУГИ
 • В жилищна сграда
 • Магазин за хранителни стоки в близост

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание две сгради с по два жилищни етажа, едната от които и с подземен етаж /сутерен/; застроена площ (общо) 113.3 м2; разгъната застроена площ (общо) 244.4 м2.
Предлагаме Ви превъзходен имот в село Боженци - обявено през 1964 година за Исторически Архитектурен Резерват . Село Боженци се намира в централната част на България, на 14 км източно от Габрово в северните склонове на Стара планина. До селото води поддържан целогодишно асфалтов път; на входа му има охраняван паркинг, пропусквателният режим за автомобили е контролиран. Затова и поради местоположението в полите на Балкана в Боженци може да се насладите на пълноценен отдих, тишина, спокойствие, чистота. Имотът е в централната част на село Боженци. Площта му е 760.0 м2, достъпът е от юг. "Къщата" е свободно разположена в централната част на имота, "плевнята" е на северната му граница. И двете сгради са преизградени и адаптирани за съвременни жилищни нужди, като са запазени точното местоположение, общата височина, фасадите, обема и материалите, характерни за Възрожденската архитектурна среда. Сградите са просторни и светли, с функционално разпределение и изцяло подчинени на идеята за комфортен семеен живот. Къщата е двуетажна. Приземният етаж е с вход от север, през входно преддверие със санитарен възел към него. В общо пространство с ориентация на юг, изток и запад са разположени дневна с място за изграждане на камина, столова и кухня; пред столовата, под дървен чардак и дървена пергола е обособена теренна тераса. Стълба, част от пространството на дневната, води на втория етаж, където са разположени две големи спални със самостоятелни санитарни възли. Към едната спалня може да се обособи кабинет, от нея има излаз на чардак, продължаващ с асмалък. От входното преддверие, по стълба надолу е достъпен подземен етаж. Конструкцията на сградата е стоманобетонна - греди, колони, плочи, стълби. Приземният етаж е с оградни каменни зидове, всички останали външни и вътрешни зидове са тухлени. Покривът е четирискатен - дървена конструкция с каменни плочи. Дограмата е дървена (дъбова), прозорците са със стъклопакет, с характерен растер, вратите са таблени. За фасадна обработка са ползвани характерни за възрожденската архитектура материали: каменна зидария, бяла гладка мазилка; дървени (дъбови) елементи - пачи, колони, башлъци, челни и обрамчващи дъски имитират гредоред и паянтова конструкция. Застроената площ на сградата е 78.3 м2, разгънатата застроена площ - 170.7 м2, площта на сутерена - 78.3 м2.
Плевнята, адаптирана за жилищни нужди, също е двуетажна. Етажът се състои от просторна дневна / спалня, входът е от изток. В приземния етаж са поместени ателие, санитарен възел и помещение за сауна, входът е от юг. Конструкцията на сградата е стоманобетонна - греди, колони, плочи, стълби. Приземният етаж е с оградни каменни зидове, всички останали външни и вътрешни зидове са тухлени. Всички външни стени в етажа са с дъсчена (дъбова) обшивка. Покривът е четирискатен - дървена конструкция с каменни плочи. Дограмата е от дървена (дъбова), прозорците са със стъклопакет, с характерен растер и външни дъсчени капаци (в етажа), част от дневната е отворена към двора с джамлък, вратите са таблени. За фасадна обработка са ползвани характерни за възрожденската архитектура материали: каменна зидария, дъсчена обшивка, дървени (дъбови) елементи, имитиращи гредоред и паянтова конструкция. Застроената площ е 35.0 м2, разгънатата застроена площ - 73.7 м2. И двете сгради са с изградени вътрешни Eлектрически и ВиК инсталации и външни захранвания; за отпадните води е предвидено пречиствателно съоръжение. Всички външни повърхнини са с топлоизолация (10 см експандиран пенополистирол по стените и екструдиран пенополистирол по пода и на тавана).По всички граници на имота е изградена ограда - с плътна част от каменна зидария и прозирна част от дървени таборки. Каменният зид е двулицев, от дялан камък, а всички дървени елементи са от импрегниран сух дъбов материал. Входът към имота е през двойна кована врата също от импрегниран дъбов материал. Входната алея, верандата, алеите към и около сградите са настлани с каменни плочи, денивелацията се преодолява с единични теренни каменни стъпала и каменни бордюри. Дворът е богато озеленен с тревна, храстова и дървесна растителност, като максимално са съхранени съществуващи ценни дървесни видове, изградена е поливна система за цялата градина. При проектирането и строителството на сградите и елементите на благоустрояването са ползвани висококачествени материали и ефективни технологиии и са търсени характерните пропорции и детайли на възрожденската архитектура на село Боженци. Имотът е подходящ за постоянно живеене или за отдаване под наем, като къща за гости. Сградите, съоръженията и оградите са законни съгласно разрешение за ползване от 2015 година.

 
Виж текста на други езици (автоматичен превод) Превод на други езици
Местоположение
(абсолютно точно)

Това е абсолютно точното местоположение на имота/комплекса. Можете да увеличите или намалите мащаба на картата, както и да се движите по нея, използвайки мишката или контролите, разположени върху самата карта.

 
Нашите топ оферти за продажба в Боженци , България Топ оферти в Боженци , България
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"
Финансови условия към купувача за сключване на сделка с този имот