Горски масив в района на гр. Средец, област Бургас


Тип имот
Гора

Местоположение
на пътя Средец - Елхово Е-79  / близо до Средец / България

Обща площ
583769 м²

Цена
Цена по запитване

Още характеристики на имота

Запитване за повече информация или оглед

“Суприммо” АД защитава Вашите лични данни и следва фирмена Политика за защита на личните данни, съобразно изискванията на Регламент № 2016/679 (ЕС). На следващата стъпка ще можете да ни разрешите или да откажете да съхраняваме и оперираме с Вашите лични данни. Направете своя избор от имейла, който ще Ви изпратим, след като получим Вашето запитване.


Разстояния
50 км

Последна актуализация
27.10.2022 г.

 
 

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Burgas (BOJ): 50 км
Гледки от имота
  • Гледка към гора
Административна информация за офертата

Предлагаме на вашето внимание гора в района на гр. Средец и Странджа планина. Гората се намира близо до града и по-голямата част от нея - 372 дка граничи до главен път Е-79 Елхово – Бургас с лице от около 1,5 км на пътя. Другата част са три парцела близо до основната част и близо един спрямо друг.
Гората е широколистна - предимно дъб, малко акация и габър, по-рядко смърч. Може да се ползва за дърводобив.

Общата площ на парцелите е 583 дка, като 372 дка от тях са на едно място и граничат с главния път, а останалите са на три парцела близо един до друг. Общо са 10 парцела. Имотът е собственост на фирма, която може да бъде закупена заедно с тях като опция.

Районът е подходящ за селски туризъм, планинарство, лов, риболов, еко и селски туризъм, разглеждане на природни забележителности.

Община Средец попада в северозападните склонове на Странджа планина, около които е разположена обширна равнина, покрай западните брегове на бургаския залив, заобиколена от ниски хълмове. Уникални са природните дадености на Странджа със специфичните климатични характеристики и флористично богатство. Затова видовото разнообразие е голямо и интересно.
Природата е дарила Община Средец с вековни гори, красиви пейзажи, живописни скални образувания, пещери. Хилядолетната човешка цивилизация е оставила тук стотици културни паметници – долмени, тракийски светилища, могили и др.

 
Виж текста на други езици (автоматичен превод) Превод на други езици
Местоположение
(приблизително)

На картата с червен маркер е указано приблизителното местоположение на имота/комплекса.

Нашите топ оферти за продажба в Средец, България Топ оферти в Средец, България
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"
Финансови условия към купувача за сключване на сделка с този имот