Млекопреработвателно предприятие в гр. Априлци


Тип имот
Бизнес
(Сграда)


Местоположение
Априлци / България

Етажност на сградата
3

Бани
1


Обща площ
1203 м²

Градина
1922 м²

Цена
  255 726
  213 €/м²

Още характеристики на имота

Запитване за повече информация или оглед

“Суприммо” АД защитава Вашите лични данни и следва фирмена Политика за защита на личните данни, съобразно изискванията на Регламент № 2016/679 (ЕС). На следващата стъпка ще можете да ни разрешите или да откажете да съхраняваме и оперираме с Вашите лични данни. Направете своя избор от имейла, който ще Ви изпратим, след като получим Вашето запитване.

Инфо пакет

Състояние
добро

Обзавеждане
Напълно обзаведен

Прозорци
Дървена дограма

Разстояния
150 км

Последна актуализация
12.04.2019 г.

 
 

Разстояния от имота до други важни обекти
 •  Sofia (SOF): 150 км
Гледки от имота
 • Гледка към града
Строителство
 • Тухла
Административна информация за офертата
ГАЗИФИКАЦИЯ, ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
 • Електричество
ВОДОСНАБДЯВАНЕ
 • Водоснабдяване
КАНАЛИЗАЦИЯ
 • Септична яма
САНИТАРНИ И СПОМАГАТЕЛНИ ПОМЕЩЕНИЯ
 • Възможно паркиране на улицата
ИЗОЛАЦИИ И ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ
 • Дървена дограма
 • Тухлени стени
ДОСТЪП ДО ИМОТА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ
 • Асфалтиран път
ДРУГИ
 • В нежилищна сграда
 • Магазин за хранителни стоки в близост

Предлагаме изгодно печеливш бизнес с прилежащите активи. Триетажна масивна сграда в центъра на екологично чист град на около 180 км от София, представляваща Млекопреработвателно предприятие с парцел от 1922 кв.м и сграден фонд с РЗП 1203 кв.м. Дружеството е ЕООД и няма заеми, ипотеки и други тежести.
Описание на бизнеса:

За обекта има изготвени проекти за реконструкция на съществуващото предприятие с необходимото пристрояване с цялостна проектно-сметна документация по абсолютно всички необходими за това части. Целта е кандидатстване по мярка 4.2 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони (за периода 2014-2020 г.), подкрепена от Европейския Земеделски Фонд. Това, че инвестициите в млекопреработването попадат в този сектор и предприятието е построено в район, включен в приложение № ХХ, му дават приоритет и допълнителни точки. Тези критерии влияят за оценката на проекта, което му гарантира около 57 точки. Te са достатъчни за одобряването и получаване на финансова помощ в размер 50 на 100 от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи.

В началото на 2017 г. ще бъде отворен достъпът за кандидатстване по мярка 4.2 с цел да се подадат всички необходими документи, а именно готови и одобрени проекти по:
1) Част Технологична
2) Част Строително Конструктивна
3) Част Архитектурна
4) Част Вертикална Планировка
5) Част ВиК
6) Част Ел.
7) Част ОВК
8) Част Хладилна
9) Част КИП и А
10) Част ПСОВ
11) Част Фотоволтаична Система за Ел. и Топла Вода
12) Част ПБ
13) Част ПУСО
14) Част ПБЗ

За реконструкцията и доизграждането на новопроектираното предприятие, така че да отговаря на всички изисквания на ЕС, като машини, сграден фонд и нови технологии за обекта са налице издадени разрешителни и подписани Договори от необходимите институции, а именно:
- Разрешение за преценяване на необходимостта от извършване на оценка за въздействие върху околната среда
- Разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води от Басейнова Дирекция
- Договор за оценка на съответствието на инвестиционните проекти
- Становище от Регионална Здравна Инспекция
- Становище от ОДБХ относно съгласуване на проектната документация за реконструкция и модернизация на съществуващо предприятие
- Заповед на Общината за учредяване право на преминаване и прекарване на канал за смесени отпадни води, дъждовни и пречистени след ПСОВ
- Договор с разрешение за присъединяване на обекти на клиенти към разпределителната електрическа мрежа на „ЧЕЗ Разпределение България АД“.

След предстоящото преустройство на сграден фонд и дозакупуването на необходимите нови машини и съоръжения, обектът ще стане с РЗП около 2000 кв.м и ще може да произвежда разнообразие от млечни продукти, а именно кисело и прясно мляко, плодови млека, айрян, сметана, кашкавал, сирене, фета, топени сирена, извара, масло и други деликатеси.

За обекта има:
- открити самостоятелни партиди за ВиК и Ел захранване
- изготвена инструкция за експлоатация
- подписани са предварителни договори за всички части, СМР и технологично дооборудване с нови машини

Цената е 500 000,00 (петстотин хиляди) лв. с вкл. ДДС, като има опция за цена по договаряне, но при евентуално взаимно партньорство при ясни правила и условия, с подписан предварителен договор между страните за това. Съществува възможност за прехвърляне от друго работещо и печелившо дружество на материални активи като оборудване от машини и съоръжения в същия бранш, и нематериални активи, като наложена марка на пазара.

Дружеството има добро и утвърдено име, познато на потребителя, което го прави предпочитана марка млечни продукти, наложила се на пазара през последните 20 години със своята ясно изразена специфика на вкусовите си качества, различаващи я от другите. Името е патентовано като марка в Патентно Ведомство и притежава гарантиран процент от пазарния дял на предлаганите млечни продукти в страната, който е с тенденция за увеличаване.

 
Виж текста на други езици (автоматичен превод) Превод на други езици
Местоположение
(приблизително)

На картата с червен маркер е указано приблизителното местоположение на имота/комплекса.

Нашите топ оферти за продажба в Априлци, България Топ оферти в Априлци, България
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"
Финансови условия към купувача за сключване на сделка с този имот