Община Видин е с две награди в конкурса "Сграда на годината 2020"

Община Видин e със специалната награда "Принос в развитието на градската среда 2020 г.". Отличена е и в категорията за социална инфраструктура в образованието. Церемонията по връчване на отличията в тазгодишното издание на конкурса "Сграда на годината" бе проведена вчера в залата на Софийската опера и балет, съобщиха от пресслужбата на Общината.

Наградите са връчени от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев. При получаването на отличието "Принос в развитието на градската среда 2020 г." кметът на Видин Цветан Ценков е отбелязал:

"Тази награда е заслуга и резултат от усилията и работата не само на сегашното общинско ръководство, но и на тези през последните два мандата, както и на служителите от общинската администрация. Това е награда за нашия прекрасен град и аз ще продължавам да вярвам, че с много труд, усилия и любов Видин ще се променя и България ще се гордее с него."

В категория "Социална инфраструктура – сгради образование" като победител е отличен обект "Консервация, реставрация и експониране на сградата на "СУ Цар Симеон Велики".

"Това училище заслужава да бъде победител. Не само защото е най-старото учебно заведение във Видин и паметник на културата, но и защото след изпълнението на проекта за реставрация се превърна в едно истинско бижу за старопрестолния ни град" , са думите на заместник-кмета Борислава Борисова при получаването на наградата.

По повод спечеления приз за сграда на годината от СУ "Цар Симеон Велики" видинският кмет е обявил, че авторитетната позиция на училището в образователната система днес се дължи в огромна степен на неговия дългогодишен директор – Венцислав Станев, който за съжаление вече не е между нас. Според кмета Цветан Ценков наградата трябва да е при учителския колектив и нейното място е в учебното заведение.

Националният конкурс "Сграда на годината" се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е учреден през 2002 година и е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България. Неговата цел е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти и такива, свързани с развитието на градовете през съответната година в България.

Община Видин кандидатства тази година в конкурса с четири обекта- сградата на драматичния театър, СУ "Цар Симеон Велики", ППМГ "Екзарх Антим I", които са в категория "Социална инфраструктура: сгради култура, образование и спорт" и Централна пешеходна зона – в категория "Проекти, свързани с развитието на градовете."

Вижте всички оферти от портфолиото на Super Имоти във Видин тук!

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"