Отчита ли се спад на цените на имотите в големите градове?

06.03.2020

imoti.net
imoti.net

2019-та определено беше успешна за всички сегменти на имотния пазар. Дали обаче можем да очакваме задържане или дори спад на цените на имотите в големите градове? С този въпрос потърсихме водещия експерт Цветелина Димова от Super Имоти, Бургас:

Трудно може да се говори за очакван спад в цените на недвижимите имоти на градски пазар в Бургас.

Все по-трудно се намират парцели за застрояване, а търсенето от страна на купувачите на имоти ново строителство не намалява и поставя строителните компании в условия на сериозна конкуренция, когато намерят и договарят парцели за застрояване. Така при централните и най-високо оценяваните квартали (Лазур и Център), където и към момента цените са най-високи, можем да говорим за задържане на нивото на цените, а в същото време във всички останали комплекси и квартали, дори и по-отдалечените, можем да говорим дори за очаквани завишения в цените на имотите ново строителство.

Подобна е ситуацията и в курортите около Бургас, където спокойно можем да кажем, че стойността на имотите в строеж и ново строителство запазват своите цени на квадратен метър, за разлика от имотите на вторичен пазар.

Вижте всички предложения от портфолиото на Super Имоти в Бургас!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"