Имотите на село са все по-предпочитани заради кризата с Covid-19

29.06.2020

bntnews.bg
bntnews.bg

Заради пандемията и принудителната изолация, все повече млади хора предпочитат да живеят в селата. Нарасна търсенето на имоти в малките населени места във Видинско.

На пазара за недвижими имоти във Видинско тенденцията е за повишен интерес на купувачи към селските къщи.

Стефан Филаретов, регионален мениджър на агенция за недвижими имоти: Явно затворени вкъщи два-три месеца, вече те взимат решение за закупуването на селски имот, в който да отсядат."

От IT компания търсили голям имот с двор, за да построят за служителите си жилища.

Стефан Филаретов, регионален мениджър на агенция за недвижими имоти: При възникване на подобни пандемии, те да се изнесат в така наречения home office в планински селища, като целият колектив да са заедно и да работят от там."

В малката община Ружинци пък селата са се напълнили с млади семейства от градовете. Някои от тях ще останат, а други ще връщат по-често.

Александър Александров, кмет на община Ружинци: Това беше поводът, пък и шансът да се спасят през тези трудни месеци. Младите хора наистина вече започнаха осезаемо да се връщат при нас.

Тодор Младенов, с. Гюргич: „Хубавият живот и спокойствие и тишина в селата предразполагат повече по-млади хора да си идват тук."

Ивайло и Веселина Войнови наскоро си купили къща в планинското село Гюргич.

Ивайло Войнов: Ние си почиваме тук-природа, планина, има два язовира, река минава през селото.

Веселина Войнова: По време на изолацията, реално дистанционно се работеше и ние от тука сме работили по-голямата част от времето.

Казват, че престоят е подходящ и за децата.

Веселина Войнова: „Тази свобода, която имат децата, в града не могат да я получат..."

А с помощта на местното читалище, малкото село не е лишено от културни събития.

Вижте целия репортаж тук:

Вижте всички предложения от портфолиото на Super Имоти в селски райони!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"