Изграждането на детската градина до “Comfort Residence - Малинова долина“ е вече в ход

28.07.2022

SUPER ИМОТИ
SUPER ИМОТИ

Квартал „Малинова долина“ е един от най-бързо разрастващите се в София, с предимно млади семейства и изцяло ново строителство, а повишеният инвестиционен интерес към него предполага изграждане и на социална инфраструктура, която да улесни живущите в него.

Именно затова в момента в района вече се изгражда първата държавна детска градина.

За изпълнение на възложената обществена поръчка на детската градина бе определен „БУЛСТРОЙ ГРУП“ ЕООД, със започнала дата на строежа 14.04.2022 г. и 24 месечен срок за изпълнение. Местонахождението на проекта е между улиците "Едуард Генов" и ул. "Проф. Крикор Азарян", което е в непосредствена близост до „Comfort Residence – Малинова долина“ - най-новият проект от портфолио на утвърдената строително-инвестиционна компания ТАСКОВ & СТОЯНОВ, която има зад гърба си десетки успешно реализирани обекти в София и страната.

Характеристики на детската градина със зони за спорт

Предвижда се сградата да е двуетажна, с възможност за трети, административен, етаж. Площта ѝ е 9275 кв.м, като ще събира три яслени групи по 23 деца и 12 градински групи по 25 деца. Към детската градина ще има и закрити помещения за спорт, плуване и музикални занимания. Изискванията са плувният басейн да е с размери 6/12.5 м и с максимална дълбочина 0.8 м, като може и да е в отделна сграда.

Дворът ще е заграден с ажурна ограда, висока до 2.20 м, и в него ще има обща спортна площадка и отделни площадки за игра - по една за всяка група, с монтирани детски съоръжения. Предвижда се към детската градина да се обособят и места за паркиране, които трябва да бъдат разчертани в проекта на изпълнителя.

След като бъде финализиран проектът за първата общинска градина в района, родителите и децата, живущи в “Comfort Residence – Малинова долина“ ще имат предимство при кандидатстване, тъй като градината е в прилежащия район на сградата.

Разберете повече за Comfort Residence - Малинова долина тук!

Снимки: studentski.bg

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"