Статия в trud.bg: В Дубай поскъпването на жилищата ще продължи

07.03.2023

trud.bg
trud.bg

Очакват покачване с 3%

Има добри условия за инвестиции

Цените на жилищата в Дубай ще продължат да нарастват, но по-бавно спрямо предишните години, тъй като по-високите ипотечни лихви и кризата с разходите за живот ще намалят чуждестранното търсене, показва анкета на Ройтерс сред анализатори на имотния пазар. Прогнозите са за ръст на цените на жилищата с около 3% през 2023 г.

Значителна част от купувачите в Дубай са чужденци, които търсят луксозни имоти, в които да вложат парите си.

“Търсенето на жилищни имоти в Дубай достигна исторически връх, но тази тенденция може да се промени заради растящите разходи за живот, увеличаващите се ипотечни лихви и очакваното ново предлагане”, казва Хайдер Туайма, директор и ръководител на имотните проучвания в компания за недвижими имоти.

Свръхпредлагането на жилища от предишни години спаси нагорещения имотен пазар в Дубай, поддържайки достъпността им под контрол. Много други имотни пазари се борят с главоломна инфлация при жилищните цени. Попитани как ще опишат нивото на цените на жилищата в Дубай по скалата от 1 до 10 (най-евтино до най-скъпо), средният отговор на анкетираните от Ройтерс е шест.

“Предвид факта, че Дубай продължава да бъде пазар на купувачи, строителните предприемачи ще се въздържат да увеличават значително цените. Затова достъпността може да продължи няколко години”, казва Анудж Пури, председател на консултантска компания на пазара на имоти. Цените в Дубай правят имотния пазар привлекателен както за местни, така и за чуждестранни инвеститори.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Дубай!

Публикуваната статия е превод/ преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаеш да използваш информацията в тази статия, моля свържи се със SUPRIMMO, за да получиш разрешение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"