Приет е Специализираният план за изграждането на новата метростанция до OKINAWA Boutique Residence

31.08.2023

SUPRIMMO
SUPRIMMO

По информация в официалния сайт на Столична община sofia.bg в края на юли на заседание на Специализирания състав на Общинския експертен съвет беше приет предварителният проект на подробен устройствен план за продължението на метрото в София от метростанция “Витоша“ до “Студентски град“ с три нови метростанции.

Кметът на София Йорданка Фандъкова назова и локациите предвидени за изграждането на метростанциите - първата на бул. “Черни връх“ между ул. „Проф. Марин Големинов“ и ул. “Димитър Манчев“, втората до ул. „Проф. Георги Манев“ и ул. “Стефан Савов“ и третата на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе“ и ул. “Проф. Иван Странски“, само на 3 минути пеша от новостроящата се healthy building сграда OKINAWA Boutique Residence.

OKINAWA се превърна в едно от събитията на пазара на качествено ново строителство в София заради високите стандарти на енергоефективност и иновативна концепция, в чието ядро е благоденствието на бъдещите обитатели. При строителството на сградата са заложени материали и технологии, които допринасят за осигуряването на здравословна жилищна среда – паропропускливи „дишащи“ мазилки на варова основа за по-високо качество на въздуха, самопромивен филтър за пречистване на водата, по-добра шумоизолация чрез технологията ''двоен зид'' — комбинация от два тухлени блока Wienerberger с платна от шумоизолираща минерална вата, по-добра топлоизолация чрез високотехнологична фасадата, която е вентилируема в голямата си част, а крайната обшивка е керамика от Laminam в комбинация с топлоизолационна система на Baumit. Фасадата взаимодейства хармонично с прозорци от алуминиева дограма най-висок клас на световния лидер Alumil и троен стъклопакет с топъл дистанционер, осигуряващи отличен коефициент на топлопреминаване, ефективна шумоизолация и дълговечност.

Разберете повече за OKINAWA Boutique Residence тук!

Метростанцията на бул.“Симеоновско шосе“ ще допринесе значимо за добрата транспортна свързаност на кв.“Студентски град“ и кв.“Малинова долина“ с центъра на столицата и ще бъде още един от факторите за изключително динамичното развитие на района и голямото търсене на имоти за покупка и наем.

Приемането на предварителния проект на ПУП е първата стъпка от процедурата по регулационното обезпечаване на новото разширение и резервирането на необходимия терен за неговата бъдеща реализация. Предстои окомплектоването на проекта с план-схеми на техническата инфраструктура и обявяването му по реда на Закона за устройство на територията.

Източник: sofia.bg (официален уебсайт на Столична община)

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"