Търново на първо място в света в класация за най-красиви места

20.05.2019

news.bg
news.bg

Велико Търново спечели първо място в класация за най-красиви места в света, построени на отвесни склонове, съобщава сайтът "Панорама".

Избраните локации са наречени "архитектурни бижута", а градовете, които са намерили място в класацията – "съкровища".

Изтъква се, че не е било никак лесно да бъдат построени на такива труднодостъпни места, което се посочва като пример за желанието на човечеството да подчини дивата природа, дори когато не става дума за постройки с отбранителна цел.

Италианците са категорични, че Велико Търново, както и другите места в класацията, предизвикват спонтанен възторг, когато ги видиш на живо, а обаянието им се запечатва за дълго в съзнанието.

Колко престижна е лидерската позиция на Старата столица доказват имената, останали след нея в подреждането: емблематичният комплекс от манастири Метеора в Гърция, испанският град Ронда, френският Рокамадур, италианските Риомаджоре, Вернаца, Чивита ди Баньореджо, Пиодао в Португалия, Вади Даван в Йемен, Санторини в Гърция и др.

Вижте всички оферти от портфолиото на Super Имоти във Велико Търново!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"