Имотният пазар в Дубай набира скорост и през март

11.04.2023

Suprimmo
Suprimmo

Пазарът на недвижими имоти в Дубай продължава да расте и да набира скорост, като последните данни от март 2023 г. ясно показват значителен ръст в тази индустрия.

Навлизайки в конкретика, според отчета на Dubai Land Department и DXB Interact, през март 2023 г. е имало 12 186 сделки с недвижими имоти, като общата им стойност е била 8,9 милиарда долара. Това е с 45% повече от миналата година.

В процес на строителство са били извършени 6 892 транзакции на стойност 5 милиарда долара, докато 5294 транзакции на стойност 3,9 милиарда долара са били за завършени или продадени на вторичния пазар. Според данните, средната цена на квадратен метър е $3706.

Най-популярните райони за покупка на недвижими имоти включват Jumeirah Village Circle, Dubai Marina, Business bay, Dubai Creek Harbour и MBR City.

Отчетът също говори за петте проекта с най-скъпо продадени апартаменти, а именно:

• Bulgari Lighthouse за 30 милиона долара;

• Orla By Omniyat на Palm Jumeirah за 18 милиона долара;

• Bv Residences 4 на Jumeirah Bay за 18 милиона долара;

• The Royal Atlantis за 15 милиона долара;

• Bluewaters Bay-Building 1 за 14,2 милиона долара.

Тези резултати от март 2023 г. ясно показват, че пазарът на недвижими имоти в Дубай продължава да се развива и да расте.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Дубай!

Източници: Dubai Land Department и DXB Interact

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"