Статия в Pariteni.bg: Търсенето на имоти скочи с 20% от началото на годината

22.06.2021

Pariteni.bg
Pariteni.bg

Търсенето на недвижими имоти от началото на тази година нарасна с около 20-30 процента, каза днес във Варна Борислав Точевски от Националната асоциация на строителните предприемачи, който бе сред участниците в дискусия, посветена на състоянието на сектора.

По думите му, строителният бранш е един от малкото, пощадени от пандемията, тъй като в него се планира в дългосрочен план, а и се изисква време да бъдат завършени обектите.

Цените на имотите в момента растат, защото себестойността на използваните материали се покачва, уточни Точевски.

По думите му, другият фактор е интересът на клиентите. Хората предпочитат да инвестират парите си в недвижими имоти, тъй като у нас все още финансовите инструменти като акции и облигации не са много популярни, посочи Точевски.

По темата с презастрояването на големите градове той коментира, че тя предизвиква негативизъм и протести, но всъщност истината е малко по-различна. Той припомни, че има много незастроени територии, където обаче няма изградена инфраструктура.

Държавата и строителството трябва да се движат заедно, за да може след този, който строи, да остава прекрасна инфраструктура - озеленяване, тротоари, осветление, а не луксозни сгради да стоят насред калта, бе позицията на Точевски. Той каза още, че в момента една от основните задачи на асоциацията е да работи активно за преодоляването на този проблем.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"