България с двуцифрен ръст на продажбите на недвижими имоти в последните години

14.07.2023

Profit.bg

В статията си "България е водещ пазар по продажби на жилищни имоти в ЕС", profit.bg анализира данните на Евростат за броя на сделките с жилища през последните години в повечето страни в ЕС.

През 2022 година броят на продажбите на жилища в повечето страни от ЕС намалява, но България е едно от изключенията. Според новите данни от Евростат, цитирани от БТА, продажбите на жилища в България се увеличават с близо 6%. Въпреки нестабилността на жилищния пазар през пандемията, България успява да се отчете с положителен тренд.

След спада през 2020 г., пазарът на жилища в България се възстановява през 2021 г., като растежът се отразява положително върху броя на продажбите, увеличавайки се с цели 39%. Това е най-големият отчетен растеж за годината, след Испания (+39,3%).

Този положителен тренд дава основание за оптимизъм и предоставя възможности за инвестиции и развитие в сектора на недвижимите имоти в България.

Прочетете оригиналната статия тук.

Вижте всички имоти от портфолиото ни!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"