Статия в Namoreto.bg: 13 плажа у нас посрещат туристите със „Син флаг“

25.05.2021

namoreto.bg
namoreto.bg

13 плажа и едно яхтено пристанище са постигнали световния стандарт „Син флаг“ в България през 2021 г.

Това са плажовете на Златни пясъци, Слънчев ден, Свети Влас – Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг, Поморие-Изток, Созопол-Централен, Созопол-Харманите, Дюни, Дюни-Юг, Аркутино и единствената, отговаряща на световните стандарти и отличена марина в България – „Марина Диневи“.

Положените от тях усилия, амбицията им и направените инвестиции през настоящия и през изминалите туристически сезони дават неизменен резултат и ги нареждат сред най-добрите управляващи на туристически обекти в глобален мащаб, информират от българско движение „Син флаг“.

През настоящата година от програмата „Син флаг“ са отпаднали плажовете на Албена и Бялата лагуна, както и дългогодишните участници – Елените и Оазис.

Синият флаг се присъжда ежегодно на крайбрежни дестинации, постигнали най-високо качество на водата, съоръженията, безопасността, екологичното образование и управление.

Той е силно желан и през годините е действал като стимул за много мениджъри да подобрят качеството на обектите си и това е довело до облагородяване на българското крайбрежие и плажовете по целия свят. Всяка година броят на плажовете, яхтените пристанища и туристическите плавателни съдове, които придобиват статут на „Син флаг“, се увеличава – над 4700 флага се веят в 50 страни по целия свят.

Вижте всички оферти от портфолиото на Super Имоти по Черноморието тук!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"