София: Апартаментите с двор са хит на пазара

14.09.2022

SUPER ИМОТИ
SUPER ИМОТИ

София расте, но не старае.

Стареят само жилищата ни и затова веднъж или два пъти в живота си човек предприема най-голямата си покупка – придобиването на нов дом.

Имотите днес са в основата на формирането на финансовото богатство на домакинствата.

През последните години на пазара се наблюдаваха няколко тренда. Търсеха се нови и по-големи жилища, а по-късно имоти в близост до метрото.

С цел инвестиция се купуваха както маломерни имоти, така и по-големи. Покупки имаше и на жилища в централните части на София, които са отдавани краткосрочно чрез популярни платформи.

Пандемията изцяло промени търсенето. Купувачите се насочиха към къщи в покрайнините на големите градове или в околните села. Търсеха се и имоти с една допълнителна стая, която да е пригодена за офис.

В последните 12-24 месеца се забелязва и повишен интерес към апартаменти със собствен двор или градина. Те имат по-ниски разходи за поддръжка от къщите, но за сметка на това предлагат необходимото дворно място за семейството.

А какво ще кажете за апартаменти с големи тераси? На тях, освен че децата могат свободно да играят в топлите дни, е напълно възможно да се ползват и за плажна територия.

Днес ще се спрем на няколко подобни жилища:

Жилищен комплекс с парк и удобства от най-висок клас до Paradise Mall

Площадки за деца от всички възрасти, басейн и паркова среда – това предлага един от най-модерните нови комплекси в София.

В него има още СПА център, фитнес зала, бистро и рецепция с функции на консиерж, които носят на бъдещите собственици пълноценни петзвездни удобства, уют и комфорт на обитаване.

Имотът се намира на метри от метростанция и търговски център.

Единствен по рода си пентхаус с панорамни гледки

Подобни жилища рядко излизат на пазара. Имотът е с площ от 396 кв. м и се намира в идеалния център на София, до Петте кьошета.

Разположен е на две нива и има 4 тераси, едната от които покривна с невероятна панорамна гледка към София и Витоша. Безспорно негово предимство е и дневната с камина и площ от 120кв. м. Апартаментът е напълно обзаведен.

Отличен мезонет с впечатляващи гледки към столицата и Витоша

Мезонетът предлага 245 кв.м обща площ и 45 кв.м тераса. На първо ниво са разположени всекидневна и кухня, оборудвана с висок клас електроуреди, килер, тоалетна за гости, просторна спалня и тераса към Витоша, баня и кабинет.

Пред всекидневната се простират открита тераса и закрита, отоплена тераса. На второ ниво е разположена голяма спалня и баня.

Дизайнерски мезонет с двор и два гаража в затворен комплекс

Апартаментът се намира в затворен комплекс, отличен с приза "Сграда на годината" за 2019 г., с денонощна охрана, контрол на достъпа и вътрешен озеленен двор с детска площадка. Сградата е с модерна визия, дело на реномирани архитекти.

Впечатляващ тристаен апартамент с двор и гледки към Витоша

Този тристаен апартамент разполага със 174 кв. м двор. Жилището е обзаведено по дизайнерски проект и в него са вложени най-висок клас материали.

Имотът е част от новопостроен жилищен комплекс от затворен тип с контрол на достъпа.

Апартамент с три спални за продажба в затворен комплекс в кв. "Витоша"

Този стилен апартамент, намиращ се на партерен етаж, се предлага срещу 1173 евро/кв. м. Комплексът ще разполага с детски площадки, открит басейн, спа и уелнес център и фитнес клуб.

Вижте още от най-атрактивните имоти в София!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"