Регулиран парцел с инвестиционен проект до гр. Банкя


Тип имот
Парцел с проект
(Парцел в регулация, Гора, Земя, Парцел за инвестиция, Инвестиционен проект)


Местоположение
близо до София / България

Обща площ
25000 м²

Цена
  500 000
  20 €/м²

Още характеристики на имота

Запитване за повече информация или оглед

“Суприммо” АД защитава Вашите лични данни и следва фирмена Политика за защита на личните данни, съобразно изискванията на Регламент № 2016/679 (ЕС). На следващата стъпка ще можете да ни разрешите или да откажете да съхраняваме и оперираме с Вашите лични данни. Направете своя избор от имейла, който ще Ви изпратим, след като получим Вашето запитване.

Инфо пакет

Разстояния
20 км

Последна актуализация
20.04.2021 г.

 
 

Разстояния от имота до други важни обекти
  •  Sofia (SOF): 20 км
Гледки от имота
  • Гледка към планината
Административна информация за офертата
ДОСТЪП ДО ИМОТА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ
  • Асфалтиран път

Отлично предложение за парцел с инвестиционен проект за строеж на вилно селище от затворен тип, с живописна локация във вилна зона “Витошница”, с. Мала Раковица, община Божурище, област София. Местността се намира на 6 км от гр. Банкя в съседство с Клисурския манастира “Св. Петка”, на 15 км от околовръстния път на гр. София. Надморската височина е около 900 метра.

Разработен е подробен устройствен план на имота с площ от 25 000 кв.м. с възможности за увеличение на площта. До вилното селище има асфалтов път, предвидено е изграждането на вътрешен път, ел. захранване, водоснабдяване и канализация и други елементи от инженерната инфраструктура, свързани с обслужването на живущите.

Параметрите на застрояване са:
- Височина кота корниз - 7 м;
- Застрояване - 25%;
- Коефициент на интензивност на застрояване - 0.8;
- Плътност на озеленяване - 60%

Предстои изграждане на детски и спортни площадки и пътеки на здравето.

До този терен за продажба се предлага и съседен терен от 8 600 кв.м. който не е в регулация, както и борова гора на 40 години (5000 кв.м.), на разстояние 200 м. Трите имота са много благоприятна предпоставка да се изгради: Вилно селище от затворен тип; Лечебен комплекс за сърдечно съдови заболявания, функционални разстройства на нервната система и други болести; спортен и търговски комплекси. Наличието на уникален климат, лечебната минерална вода, чудесната природа и близостта до София са много подходящи условия за осъществяването на тези идеи. Също така може да бъдат и изградени къщи на отделни парцели, които да са енергийно ефективни и независими.

Клисурският манастир “Света Петка“ е построен на древен път, свързващ София с други населени места. Природата около него е уникална, както със своята красота, така и с лечебния въздух. Стенописите с библейски текстове има както върху църквата така и върху монашеските части, външните стени и портата. Те подсилват усещането за духовност и святост. Манастирът е реконструиран, църквата обновена, построена е Ротонда. Мястото е желано и подходящо за почивка, лечение и отдих. Манастирът е свързан с асфалтов път с град Банкя.

Банкя е известен здравен курорт. Намира се на 7 км западно от столицата София, с която е свързан с железопътни и автобусни линии. Разположен е върху озеленени хълмисти склонове на планина Люлин. Надморската височина на Банкя е 630-640 метра. Балнео терапевтичният курорт има международно значение и е Национален център за рехабилитация на болни от сърдечно-съдови заболявания и на застрашените от тях. Предлага отлична курортна база. Климатът, прекрасната природа, лечебните свойства на минералните води, богатата санаториално-курортна база с високо квалифицирани медицински специалисти, определят Банкя като престижен национален и международен курорт, екологичен резерват на София.

Климатът в Банкя и региона на вилното селище е умерено континентален. Средната годишна температура е 9,4° С. Климатичните условия са благоприятни за целогодишно лечение, така и за общопрофилактично заздравяване на организма. Комплексната оценка на балнеологичните и климатичните курортни фактори в региона, заедно с дългогодишния опит на проведените научно-медицински поучавания, определиха следния лечебен профил на курорта:
• Сърдечно-съдови заболявания;
• Функционални разстройства на нервната система;
• Метаболични проблеми;
• Обща профилактика, укрепване и закаляване на организма.

Поради всички изложени фактори вилно селище “Витошница“ ще бъде изключително място за целогодишно живеене.

Посочената цена не включва ДДС.

 
Виж текста на други езици (автоматичен превод) Превод на други езици
Местоположение
(приблизително)

На картата с червен маркер е указано приблизителното местоположение на имота/комплекса.

Нашите топ оферти за продажба в София, България Топ оферти в София, България
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"
Финансови условия към купувача за сключване на сделка с този имот