ВТОРА
ЛИНИЯ

Паркинг сграда на 8 етажа в централната част на Солун


Тип имот
Гараж, паркомясто
(Офис, Друг имот)


Местоположение
Солун / Гърция

Етаж
8


Обща площ
5868 м²

Цена
  4 450 000
  758 €/м²

Още характеристики на имота

Запитване за повече информация или оглед

“Суприммо” АД защитава Вашите лични данни и следва фирмена Политика за защита на личните данни, съобразно изискванията на Регламент № 2016/679 (ЕС). На следващата стъпка ще можете да ни разрешите или да откажете да съхраняваме и оперираме с Вашите лични данни. Направете своя избор от имейла, който ще Ви изпратим, след като получим Вашето запитване.

Инфо пакет

Състояние
отлично

Обзавеждане
Необзаведен

Разстояния
700 м 4 км

Последна актуализация
23.05.2023 г.

 
 

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Морето: 700 м
  • Център на града: 4 км
Гледки от имота
  • Гледка към града
Строителство
  • Стоманобетонна конструкция
  • Тухла
Административна информация за офертата

Тази просторна 8-етажна паркинг сграда е разположена в централната част на град Солун, на една от главните улици на града. Тя може да бъде намерена в източна посока, на втора линия (на 700 м) от морето. Благодарение на тази перфектна локация, сградата предлага прекрасна инвестиция и е в експлоатация от 1992 г. насам.

Многоетажният паркинг се простира на над 5 868 квадратни метра, като е изграден върху земя, която е частна собственост на дружеството. Тя се състои от следното:
• Подземен етаж от 828 кв.м.
• Партер и отворен етаж за паркиране в задния двор
• 8 етажа, всеки от по 560 кв.м
• Тераса

Как работи паркингът
Автомобилите могат да се движат от един етаж на друг чрез рампа с електронна система и светофари, които регулират трафика с цел да се избегнат евентуални проблеми.

Има и система от два асансьора (с капацитет от 7 души всеки) и две стълбищни клетки, за да се помогне на хората да достигнат етажа, на който са паркирали колите си или да излязат от паркинга, когато са оставили своите автомобили.

Функционалност
Лицензираните паркоместа в сградата са 182. Въпреки това, реалният максимален капацитет на паркинга е 260 места. Повечето от помещенията са отдадени под наем на клиенти на месечна база, които наемат специално номерираните паркоместа. Това са така наречените "постоянни" клиенти. Тези номерирани места за паркиране са разположени най-вече в подземното ниво на сградата, но също и по етажите.

Паркоместата до входа и тези в задния двор се заемат предимно на час или на ден.

На 6-ти етаж има съоръжение за автомивка, която е напълно оборудвано с най-новото поколение техника на Karcher.

Последният 8-ия етаж е превърнат в офиси и складова база, които в момента са изцяло отдадени под наем на трето дружество.

Околностите
Географското положение на тази паркинг сграда е много важно. Тя е разположена на един от главните булеварди, водещи към центъра на Солун (само на 4 км от сградата). Освен това сградата е разположена на паралелна улица над бреговата линия, където има построени много скъпи сгради, които са предимно без места за паркиране.

Улицата, на която е имота, е пълна с бизнес сгради и офиси, но няма места за паркиране. Паркингът се намира близо до бъдещата метростанция "Delfon / Syndika", и до службата по Контрол на Пътищата, така че е очевидно, че неправилното паркиране в района ще се избягва.

В допълнение трябва да се отбележи, че в Солун има няколко други паркинг сгради. Въпреки това обаче, няма достатъчно паркоместа и няма налична земя за изграждане на нови такива в центъра на града. Тази сграда е единственото оторизирано дружеството, на което е позволено да прекъсва линията на автобусите, за да се позволи влизането и излизането на превозните средства.

Важно е да се отбележи
Икономическата рецесия, пред която е изправена Европа и Гърция по-специално, се е отразила на бизнес дейността и е направила хората несигурни в бъдещето си. Поради това, собственика на компанията се е адаптирал към ситуацията и предлага понижен ценоразпис с оглед на настоящата ситуация. По този начин, в момента все повече и повече паркоместа, доскоро свободни, днес са заети отново.

Все повече се увеличава и броят на клиентите, които паркират за по няколко часа. Това се дължи на факта, че кварталът има дълбока нужда от паркинги, не само за жителите, но и за техните гости.

Също така трябва да се отбележи и фактът, че това е може би единственият парцел в източно централната част на град Солун, който принадлежи само на двама собственици.
Виж текста на други езици (автоматичен превод) Превод на други езици
Местоположение
(приблизително)

На картата с червен маркер е указано приблизителното местоположение на имота/комплекса.

Нашите топ оферти за продажба в Солун, Гърция Топ оферти в Солун, Гърция
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"
Финансови условия към купувача за сключване на сделка с този имот